Nov 02 2019
02/11/2019

Songbirds 078 Festival | Bart Rombout & Benjamin Spek | Ooit Mooi Geweest

  • 13:45
  • Finn's

Drie maanden lang, elk weekend weer, reist het Songbirds festival langs unieke en meest opvallende locaties van Dordrecht. Op 2 november is dat het Blauwpoortsplein.

Expo: Bart Rombout & Benjamin Spek

De 8-jarige Benjamin Spek is geïnspireerd geraakt door zijn creatieve opa, die hij eigenlijk nooit heeft gekend. Thuis tekent hij alles wat los en vast zit en schreef al voordat hij het had geleerd op school. Tekenen is echt zijn passie. En muziek. Vandaar dat zijn eerste expo dan ook in teken staat van beroemde muzikanten. Denk aan Billy Joël, Michael Jackson etc.  Geïnspireerd door zijn laatste werk, gaat Bart Rombout door met iets nieuws.

Muziek: Ooit Mooi Geweest

17 jaar geleden kwamen deze vier heren, toen in de kracht van hun leven, bij elkaar. Ze deelden een pizza en startten een band. Ze speelden covers die ze leuk vonden en traden op in semi-akoestische setting. Wat begon als klein maar fijn groeide uit tot een groot muzikaal gezelschap van 12 man/vrouw met alle bijkomstigheden van een grote band. De heren verloren elkaar uit het oog en gingen ieder hun eigen muzikale weg. Totdat er eind 2018 op veler verzoek in een huiskamer een reünie plaatsvond tijdens het project ‘muziek bij de buren’. Ooit Mooi Geweest herrees als een Phoenix uit de as en was herboren. Ze treden graag op in semi akoestische setting op plaatsen waar niet het volume maar de interactie met het publiek belangrijk is. Het plezier in de hernieuwde samenwerking spat van het podium de zaal in en het repertoire wordt aangepast aan de plaats, tijd en de smaak van het publiek.